Dzisiaj jest 21 maja 2019, 02:36

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 20:34 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
Witam. Chciałem zainstalować gargoyle 1.11 na Archer c7v2. Mam oryginalny firmware na tym tplinku. Pobrałem ten plik gargoyle-1.11.0.0-ar71xx-generic-archer-c7-v2-squashfs-factory.bin i jak daje aby wgrał to wyskakuje informacja aby zmienić plik " Please choose a file to upgrade!". Czy trzeba coś innego wgrać, kiedyś na wrt3600 wchodziło ok. OPENWRT wgrywa się bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 20:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
jak zmienię plik na krótszą nazwę to wywala to
Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 20:47 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 8 lis 2015, 15:03
Posty: 19
A próbowałeś nazwę pliku Gargoyle zmienić na: ArcherC7v2_en_eu_3_15_3_up_boot(180305).bin

??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 20:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
ok. Już działa, pobrałem plik z eu i wszystko poszło cacy. Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 20:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
Wgrać się wgrało, ustawiona na szybko i duży zonk. Na open wrt miałem speed test 500/500 Mb, po przejściu na gargoyle ledwo 150/150. Coś trzeba poprzestawiać czy co bo to tragedia.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 21:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13382
Lokalizacja: Warszawa
Zawsze zonk i zonk. Ustawiłeś radio tak samo jak miałeś w openwrt? Bo sterowniki są przecie dokładnie te same.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 21:13 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
Nie o radio chodzi, a o prędkość po kablu. LAN


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 21:19 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13382
Lokalizacja: Warszawa
Wyłącz dokładnie wszystko co chodzi w gargoyle i zobacz.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 21:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 gru 2012, 01:51
Posty: 159
nic nie mam na nim włączonego


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 7 mar 2019, 21:49 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13382
Lokalizacja: Warszawa
No masz, bwmon i podobne rzeczy.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 8 mar 2019, 09:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 2 sty 2016, 11:28
Posty: 38
Mam rozumieć, że w v1.11 ta łatka jest już domyślnie dołożona?
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=192459


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: gargoyle 1.11 Archer C7 v2
Post: 8 mar 2019, 09:37 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13382
Lokalizacja: Warszawa
destroyer pisze:
Mam rozumieć, że w v1.11 ta łatka jest już domyślnie dołożona?
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=192459

Nie, nie jest i nigdy nie będzie. To co wskazałeś było dla lede, gargoyle 1.11 oparte jest o openwrt 18.06, które ma inne rozwiązanie (flow offload). Ale nie dla kernel 4.9 i tym samym nie dla tego Archera.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info