Dzisiaj jest 17 maja 2022, 16:28

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: DWR-960 nie działa po wgraniu obrazu OpenWrt
Post: 2 mar 2021, 06:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 2 mar 2021, 06:19
Posty: 1
DWR-960 wersja sprzętu "A1', wersja oprogramowania była "V01.02.3.CP", wgrany obraz http://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ramips/mt7620/openwrt-ramips-mt7620-dlink_dwr-960-squashfs-factory.bin - zgodnie z instrukcją na https://openwrt.org/toh/d-link/d-link_dwr-960 - według interfejsu webowego operacja się udała.
Router po włączeniu zapala wszystkie diody (opróz "Signal Strength") i tyle, nic więcej nie da się zrobić. Nie działa przytrzymanie resetu po włączeniu, modem nie słucha na 192.168.123.254
Konsola wypisuje:
CDG56CDL_0T3 Jboot B972
JRecovery Version R1.2 2016/11/15 14:11
spi device id: ef 40 18 0 0 (40180000)
SPI FLASH: W25Q128FV 16M
.
.

A przy trzymaniu 'reset' podczas właczania:
CDG56CDL_0T3 Jboot B972
JRecovery Version R1.2 2016/11/15 14:11
spi device id: ef 40 18 0 0 (40180000)
SPI FLASH: W25Q128FV 16M
.
Reset button had been pressed
.Reset button had been pressed

I tyle, nic więcej się nie pojawia.

Co teraz mogę zrobić aby przywrócić jakąkolwiek funkcjonalność?

P.S. Mimo, że moja wersja sprzętowa to A1, czyli taka sama jak na zdjęciach na OpenWrt, to bebechy wyglądają inaczej - większość numerów się zgadza, ale np. dostęp do konsoli nie miał pinów (na zdjęciach na stronie OpenWrt ma).


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: DWR-960 nie działa po wgraniu obrazu OpenWrt
Post: 2 mar 2021, 13:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 lut 2011, 09:30
Posty: 447
Na zdjęciach jest moja wersja ;) Wrzuć na jakiś portal zdjęcia i daj tu odnośniki to może forumowicze coś podpowiedzą. Szczególnie krolik który badał wnikliwie mój egzemplarz i zrobił wspólnie (chyba mogę tak to ująć jeśli nie to z góry przepraszam) z obsym wsparcie do niego. Do tej pory szwagierka ze szwagrem go katują i na opewnwrt wymiata. A wcześniej się marnował prawie 2 lata czekał na stół operacyjny ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: DWR-960 nie działa po wgraniu obrazu OpenWrt
Post: 2 mar 2021, 13:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14051
Lokalizacja: Warszawa
Temat jest już wałkowany na eko.one.pl

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: DWR-960 nie działa po wgraniu obrazu OpenWrt
Post: 2 mar 2021, 13:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 10 lut 2011, 09:30
Posty: 447
O nie wiedziałem. To już tam zaglądam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info