Dzisiaj jest 24 paź 2021, 05:53

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 13 sie 2020, 23:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2020, 17:42
Posty: 24
mam ruter GL-MT300N-V2 wgrałem mu openwrt-mt300n-v2-3.104
wgrałem też lede-mt300n-v2-tor-2.2641
i pojawił sie tak zany portal - loguje się na niego, ustawiłem siec nazwałem ja TOR
łącze sie z siecią Tor - pokazuje prawidłowe połączenie ale brak neta
czasem tez pokazuj połczenie ograniczone
czy można zaislowa inaczej tor i zeby nie było portalu?

INTERNET CONFIGURATION
PROTOCOL *

DHCP
WIRELESS PARAMETERS
ENABLED
WIRELESS NAME * TOR
SECURITY: wpa2



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
WELCOME TO GL-MT300N-V2, YOUR DOMINO.IO
INTERFACE ETH0.1
MAC Address 94:83:C4:04:ED:8F
Received 0.00 B
Transmitted 125.85 KB
INTERFACE RA0
MAC Address 94:83:C4:04:ED:8F
Received 368.75 KB
Transmitted 210.97 KB
WIRED ETHERNET (ETH0)
MAC Address 94:83:C4:04:ED:8F
Received 0.00 B
Transmitted 205.82 KB
INTERFACE ETH0.2
MAC Address 94:83:C4:04:ED:8F
Received 0.00 B
Transmitted 73.44 KB
TOR PROGRESS 5%
DEVICES


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 14 sie 2020, 06:15 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13956
Lokalizacja: Warszawa
W przypadku mt300n-v2 masz wybór - albo używasz softu od gl.inet i wtedy masz ten "portal" i rzeczy które oni zrobili albo instalujesz zwykły openwrt i konfigurujesz całość samodzielnie np. w tego jest na wiki openwrt.

Na razie nie połączył ci się z siecią tor, jest na dość wczesnym etapie łączenia się (5%). Albo masz wyjątkowo kiepski internet albo coś go blokuje (w sensie np. wcześniejszy router z firewallem)

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 14 sie 2020, 13:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2020, 17:42
Posty: 24
internet mam szybki 300mb światłowód
jak używam Tails to połączenie ma w 30 sek
musze poszukac openwrt do mojego modelu i zoabcyzc jak działa
mam nadziej ze jak zainstaluje openwrt to tora tam si einstaluj tak samo prosto jak na nexx - aplikacje i po sprawie


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 14 sie 2020, 13:35 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13956
Lokalizacja: Warszawa
Używałeś tora wcześniej? Jeżeli nie to spodziewaj się złamania nerwowego jeżeli chodzi o szybkość...

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 14 sie 2020, 16:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2020, 17:42
Posty: 24
tak uzywałem tora na tails i na nexx zanim go rozwaliłem -
tam był prosto pobiera tor dawalo sie on i działalo
tam sa fajne fora gsm i inne gdzie ludzie pisz bez obaw
wgralem fabryczny soft i nie łaczy sie przez wifi tylko po kablu
zatanawiam sie kotry soft lepszy
openwrt-mt300n-v2-3.102 czy moze 104?
czy go pobrac ze strony producenta czy openwrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 14 sie 2020, 16:47 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13956
Lokalizacja: Warszawa
To juz zależy od ciebie czy chcesz producenta czy openwrt.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 18 sie 2020, 22:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2020, 17:42
Posty: 24
zainstalowałem na GL-MT300N-V2,tor ten od producenta
i wyglada to tak

Interface apcli0 connected

Address 192.168.0.116
Netmask 255.255.255.0
MAC Address 96:83:xxxxxx
Received 0.00 B
Transmitted 0.00 B
Tor connected
Devices

brak neta a niby jest podłączony

na innym ruterze tor dziła bez problemu wiec nie ma mowy o blokadzie przez ruter głowny


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: GL-MT300N-V2 jak wgrac i skonfigurować Tor brak neta
Post: 18 sie 2020, 23:25 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 13956
Lokalizacja: Warszawa
Więc pytaj się producenta czy to nie jest "znany błąd" w tym konkretnym firmware dla tego routera.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 68 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info